Principal Altres Celebració de Nadal a Dinamarca

Celebració de Nadal a Dinamarca


  • Christmas Celebration Denmark

Mostra el menú

Nadal a Dinamarca

A Dinamarca, les celebracions de Nadal comencen amb l’Advent. Cada diumenge d’Advent, cada una de les quatre espelmes s’encén a la corona d’Advent, que tradicionalment es fa aquí amb fines branquetes d’avet i esqueixos. Tots els diumenges de l’Advent es convida a unir-se a l’encesa de les espelmes de la corona de l’Advent. Les begudes es conserven per a tothom, tot i que les begudes alcohòliques són exclusivament per a adults que solen tenir una barreja calenta de vi negre, espècies i panses. Els nens poden beure el suc d’alguna fruita dolça, com ara la maduixa. També es conserven petits pastissos de massa que es couen normalment en paelles especials i s’empolsinen amb sucre llustre. Això és una cosa que a tothom li agrada tenir.



Les setmanes prèvies a la nit de Nadal, les famílies daneses van instal·lar arbres de Nadal a casa i els van decorar de la manera més bonica. Els arbres, normalment d’avet, solen estar decorats amb una estrella platejada o daurada a la part superior (mai un àngel), banderes nacionals, cornetes amb fruita, dolços o galetes, petits instruments de música de joguina, tires de làmina de llauna i similars. Els nens ajuden els seus pares a decorar l’arbre de Nadal i també els interiors.

Aquí, la celebració principal de Nadal és el 24 de desembre (nit de Nadal). Però l’ambient festiu és força evident fins i tot el dia anterior, és a dir, el 23 de desembre. A Dinamarca, aquest dia es diu popularment 'Lille Juleaften' (petita nit de Nadal) i és un moment per a reunions familiars i reunions amb amics.
Els adults gaudeixen d’una tassa de glögg calent (vi calent bullit amb panses, fruits secs i espècies) mentre els nens mengen “æbleskiver” (un tipus especial de bunyol amb sucre glass, melmelada o xarop d’auró). El menú 'Lille Juleaften' normalment inclou el deliciós 'risengrod' (arròs bullit amb llet i canyella) i 'hvidtol' (cervesa de malt). Sovint s’intercanvien regals aquest dia.

La nit de Nadal, continuen les reunions i també la festa. Les galetes i la xocolata calenta són absorbides pels nens mentre els adults s’aboquen glog per la gola. Un dels principals atractius de la nit de Nadal és la il·luminació de l’arbre de Nadal. El sopar de la nit de Nadal inclou tradicionalment plats com
carn de porc rostida, ànec rostit o oca rostida amb patates, col vermella i salsa. Les postres solen ser arròs amb llet que se serveix amb una salsa de cireres. Tradicionalment, s’amaga una ametlla dins de les postres que s’ha de trobar per rebre un petit regal. Acabat l’àpat, els membres de la família es reuneixen al voltant de l’arbre de Nadal per cantar nadales i ballar de la mà al voltant de l’arbre. A continuació, s’escull un dels nens reunits per seleccionar els regals embolicats, que ja es guarden sota l’arbre de Nadal, i entregar-los als altres membres de la família, un per un, perquè tothom tingui el plaer de veure el que els altres aconseguit.



El dia de Nadal (25 de desembre) és un moment bastant tranquil i sol passar un dia en companyia d’amics propers i familiars. El dinar de Nadal normalment inclou plats que consisteixen en embotits i diferents tipus de peixos, juntament amb Aquavit per a adults. Tothom es desitja 'Glaedelig Jul' (Bon Nadal en danès) el dia de Nadal.

Nadal a Dinamarca

Tornar a Nadal al voltant del món principal



any nou xinès
dia de Sant Valentí
Cotitzacions d’amor i cura amb imatges per Whatsapp, Facebook i Pinterest
Definició de cites
Problemes de relació i solucions

  • Inici
  • Casa de Nadal
  • Any nou
  • Poseu-vos en contacte amb nosaltres

Articles D'Interès